Eerste fase vernieuwing AH Blaricum van start

29 augustus 2023

Albert Heijn in Blaricum maakt bekend dat zij in de week van 28 augustus 2023 gaat starten met de werkzaamheden voor de vernieuwing van de supermarkt. Na een lang traject heeft Albert Heijn Blaricum afgelopen maart groen licht gekregen van de gemeenteraad om te vernieuwen en uit te gaan breiden. De uitbreiding is noodzakelijk om het voorzieningenniveau van de supermarkt voor het dorp op peil te kunnen houden in de toekomst.

Om ruimte te maken voor de uitbreiding wordt het aangrenzende pand van het voormalige Blushing en de daarachter gelegen woning gesloopt. Daar wordt op 28 augustus mee begonnen; enkele voorbereidingen zijn inmiddels al gestart. Zo zullen er hekken worden geplaatst rondom het pand en containers voor het sloopafval worden geplaatst.
Supermarktonderneemster Marieke Ton: ‘’De sloop is een belangrijke eerste stap in het vernieuwingsproces, en kan niet langer wachten. De huidige winkel heeft haar grenzen allang bereikt en is te klein voor alle diensten die wij bieden. Na een uitgebreid proces waarbij wij veelvuldig hebben gesproken met bewoners, ondernemers en de gemeente, zijn wij blij dat we eindelijk aan de slag kunnen gaan. Blaricum verdient een kwalitatieve supermarkt die het dorpshart versterkt. Die gaan wij nu realiseren.’’

Bewoners in Blaricum kunnen uitkijken naar een vernieuwde supermarkt met ruimere opzet in de toekomst. Diensten zoals het pakketpunt blijven behouden, en het pand zelf zal worden verduurzaamd. Verder komen er buiten zowel fietsenrekken als parkeerplaatsen voor auto’s bij. Bij het ontwerpen van het vernieuwde deel is nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen van bewoners wat betreft een dorpse uitstraling. Zo past de vernieuwing goed in het huidige straatbeeld.
Tijdens de sloop en bouw blijft de supermarkt open. Klanten zullen nagenoeg geen hinder ervaren van de bouw. Alles wordt vanuit de achterliggende percelen gerealiseerd zodat het parkeerterrein en supermarkt open kunnen blijven. Gedurende het proces zal de Albert Heijn Blaricum bewoners en bezoekers blijven informeren over de voortgang. Ton: ‘’Sinds kort zijn wij gestart met een eigen nieuwsbrief, Appie’s Update. Hiervan ligt elke maand een nieuwe uitgave in de winkel, en hier zullen ook stukken instaan over de verbouwing.’’

Andere artikelen

9 tm 11 mei: gesloten ivm een kleine verbouwing

9 tm 11 mei: gesloten ivm een kleine verbouwing

Maandag 9 mei t/m woensdag 11 mei 13.00 uur gaat de winkel tijdelijk dicht voor noodzakelijk onderhoud. Onze winkel is oud en moet nog even mee, dit willen voor u als klant zonder hinder en met een Blaricums kwaliteitsniveau blijven aanbieden. Woensdag 11 mei 13.00...

Lees meer
Zondagopenstelling weer als vanouds

Zondagopenstelling weer als vanouds

In de Corona periode zijn onze openingstijden meerdere keren gewijzigd. Vanaf deze week zijn onze tijden als vanouds! Ma-za 08.00- 21.00 en op de zondagen van 12.00-18.00 uur.U bent van harte welkom!

Lees meer
Personeelsfeesten en jubilarissen

Personeelsfeesten en jubilarissen

In de Corona periode hebben Neill en Micky hun jubileum bij ons bereikt. Beide mannen zijn 12,5 jaar werkzaam. Dit willen we vieren. En… daar we maken we een groot feest van. Nu het weer kan gaan we binnenkort ouderwets los in Het Vitus.

Lees meer